Ban Ki-moon geeft Vrijheidslezing

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties (VN) houdt op 28 augustus de vierde Vrijheidslezing in de Pieterskerk in Leiden. De zaal is vol, maar de lezing is ook te volgen via een live videoverbinding.

Vrijheid

Secretaris-generaal Ban Ki-moon

Secretaris-generaal Ban Ki-moon

Eerdere sprekers van de Vrijheidslezing waren de Britse auteur Salman Rushdie, de Palestijnse voorvechtster van vrijheid Hanan Ashrawi en apenbioloog Frans de Waal. Met de jaarlijkse Vrijheidslezing willen de Universiteit Leiden, gemeente Leiden en LUMC benadrukken dat de universiteitsstad Leiden van oudsher een sterke verbondenheid heeft met het thema vrijheid. Zo is de universiteit in 1575 gesticht na het moedige Leidse verzet tegen de Spaanse bezetter. Het motto van de universiteit is dan ook: praesidium libertatis - bolwerk van vrijheid, dat van de gemeente: haec libertatis ergo - omwille van de vrijheid. Met de Leidse Vrijheidslezing willen de drie partners het belang van vrijheid voor wetenschap en democratie benadrukken en de discussie over vrijheid levend houden.


VN-secretaris

VN-secretaris Ban Ki-moon heeft in 2007 Kofi Annan opgevolgd. De Zuid-Koreaan leidt sindsdien de Verenigde Naties, een internationale organisatie die in 1945 is opgericht door 51 staten en waarvan inmiddels 193 landen lid zijn. De VN is een intergouvernementele organisatie die samenwerkt op het gebied van internationaal recht, mondiale veiligheid, behoud van mensenrechten, ontwikkeling van de wereldeconomie en onderzoek naar maatschappelijke en culturele ontwikkelingen. Ban Ki-moon is op 28 augustus ook in Den Haag waar hij de viering van honderd jaar Vredespaleis bijwoont.

Live stream

De Vrijheidslezing in de Leidse Pieterskerk begint op woensdag 28 augustus om 15.30 uur. De lezing kan alleen worden bijgewoond op vertoon van een entreekaart.  Indien u geen entreebewijs hebt, kunt u de Vrijheidslezing volgen via de live stream op de website van Universiteit.

Indien u de lezing bijwoont wordt u vriendelijk verzocht om uiterlijk 15.00 uur aanwezig te zijn. Na afloop van de lezing is er een receptie om ongeveer 16.15 uur, in de receptieruimte van de Pieterskerk.

Routebeschrijving en parkeren Pieterskerk


Aanmelden

De zaal is vol. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Informatie

Chef Kabinet
Rosalien van der Poel
r.h.m.van.der.poel@bb.leidenuniv.nl
071 527 31 45

Vrijheid, vrede en veiligheid bestuderen

Bachelors

 
Masters

Laatst Gewijzigd: 27-08-2013