Laat je verrassen op de Wetenschapsdag

Wetenschap iets voor stoffige kamergeleerden? Wij dachten van niet! Kom op 28 oktober naar de Hortus botanicus, de Oude Sterrewacht en het Leids Universitair Medisch Centrum en laat je verrassen door allerlei leuke activiteiten. Want wetenschap is niet alleen denken, maar ook doén.

Handen uit de mouwen

De Chemische Tovenaar geeft een wervelende kleurenshow

De Chemische Tovenaar geeft een wervelende kleurenshow

Op de Wetenschapsdag hoef niet met je handen op de rug naar voorwerpen in vitrines te kijken. Integendeel, je mag ze juist uit de mouwen steken. Sieraden uit de steentijd maken is bijvoorbeeld iets wat je waarschijnlijk niet dagelijks doet, maar op de Wetenschapsdag kan het. Net als Griekse vazen beschilderen, en zelf superslijm maken in een laboratorium. Of een menselijk geraamte in elkaar puzzelen. Naar boeiende lezingen luisteren kan ook, bijvoorbeeld over de geboorte van sterren en planeten. Een Chemische Tovenaar geeft een wervelende kleurenshow. En er is nog veel meer te zien en beleven. Bekijk het programma maar eens.


Waarom een Wetenschapdag?

Met de jaarlijkse Wetenschapsdag willen we een breed publiek - jou dus - laten zien hoe interessant en gevarieerd wetenschap is. En het is ook een mooie gelegenheid om de Universiteit Leiden en de Leidse musea leren kennen. De Wetenschapsdag is vooral bedoeld voor kinderen op de basisschool, maar vaders en moeders zijn natuurlijk ook van harte welkom om proefjes te doen, demonstraties te bekijken en workshops te volgen.
 
Alle activiteiten zijn gratis.

Waar en hoe laat

Openingstijden
12:00-17:00 uur
 
Adressen

  • Oude Sterrewacht: Sterrenwachtlaan, Leiden

  • Hortus botanicus: Rapenburg 67-73, Leiden

  • LUMC: Albinusdreef 2, Leiden

 
Laatst Gewijzigd: 23-10-2012